Přeji Vám krásný pátek a máme tu nový díl seriálu o bábovkách.
Vím, že Vánoce jsou ještě daleko, ale pojďme se „přiopít“ punčovou bábovkou.
Punč jako takový je tu s námi už pěknou řádku let, byl totiž z Indie dovezen do Anglie v 17. století a odtamtud se dále rozšířil do dalších evropských zemí.
Věděli jste, že slovo punč je z hindštiny a jeho význam je slovo „pět“? Původně se totiž zhotovoval pouze z pěti přísad – alkoholu, citronu, cukru, vody a čaje nebo koření. Existuje několik druhů punče, některé obsahují víno, gin nebo jiné lihoviny.
Poznáte, který druh Vám nabízíme v bábovkách?
Tahle barevná dobrota je ochucena skořicovým cukrem a aromatem punče, ale nebojte se, mohou si ji dát i bez obav děti. V nejhorším případě budou trošku víc veselé.
Ideální je dát si punčovou bábovku při chladnějším ránu spolu s šálkem čaje či kávy – ideální na ranní rozehřání organismu a navození lepší nálady.
Pokud máte zájem o dodávání bábovek do Vaší oblíbené kavárny, restaurace, bistra nebo zdravé výživy, tak mi neváhejte napsat nebo zavolat. Určitě se domluvíme.
Netradičně - tradiční bábovky
Příští pátek Vám představím další bábovku tentokrát rumovou bábovku.