Druhý dubnový pátek se podíváme pod pokličku, nebo spíš do trouby, na kustovnicovou bábovku. Kustovnice, známá také pod označením goji, se řadí mezi tzv. superpotraviny a své slávy dosahuje až v posledních letech. Tento červený zázrak roste na keřích a je nabitý aktivními látkami, které mají příznivý vliv na náš organismus. Pokud vyberu její největší klady, tak by to byly následující: podporuje funkci imunitního systému, reguluje hladinu krevního cukru a cholesterolu a mezi další výhodu lze určitě zařadit, že kustovnice podporuje odbourávání stresu, napětí a bolest hlavy. Jestliže jste pravidelnými čtenáři našeho seriálu o bábovkách, tak můžete vidět, že spolu s kokosovou bábovkou tvoří úplné superkombo pro naše tělo (a ještě tak skvěle chutnají!).
Oslovila Vás kustovnice a chcete mou bábovku ochutnat? Tak to se můžete těšit na speciální zpestření bábovky v podobě Kofoly. Nejspíš nečekaná kombinace dávat do těsta takový perlivý nápoj, ale vznikne z toho naprosté „nebe v hubě“.
Zkuste tedy něco netradičního a objednejte si kustovnicovou bábovku u mě na e-shopu. Můžete mi pak dát zpětnou vazbu, zda Vám vyhovuje bábovka spíše tradiční s rozinkami, nebo je kustovnice lepší variantou.
Příští týden se můžete těšit na seriál o meruňkové bábovce.
A pokud byste měli zájem ochutnat mé bábovky, je možné u jednotlivých prodejců, či na Čimických trzích.